شوک درمانی چیست

شوک درمانی چیست ؟ درمان اختلالات روانی

شوک درمانی چیست : درمان با ضربهٔ الکتریکی تشنج‌آور (به انگلیسی: Electroconvulsive therapy یا ECT) درمان اختلالات روانی با استفاده از عبور جریان برق از مغز می‌باشد.

در این شیوه درمان، از دستگاه شوک درمانی استفاده می‌شود و این دستگاه می‌تواند جریان ضعیف برق از نوع مستقیم که از طریق دو الکترود که بر روی پوست سر نصب می‌شود را به مغز برساند.

این جریان الکتریکی که معمولاً کم‌تر از یک ثانیه وصل می‌شود، موجب شلیک گسترده‌ای در یاخته های عصبی مغز می‌شود و حالتی شبیه به حمله‌های صرعی ایجاد می‌کند.

پس از گذشت چند دقیقه و بازگشت هوشیاری، بیمار نسبت به وقایعی که بلافاصله قبل از شوک اتفاق افتاده‌اند، احساس فراموشی می‌کند و معمولاً یک ساعت بعد یا بیش تر، حالت گیجی دارد.

شوک درمانی

ادامهٔ درمان ( شوک درمانی ) به مدت سه تا پنج بار در هفته، بیمار را دچار گم‌گشتگی می‌کند، حالتی که معمولاً پس از قطع درمان به تدریج بهبود خواهد یافت.

این یک روش مؤثر و امن برای برخی اختلالات اعصاب و روان است. این روش معمولا برای درمان افسردگی شدید استفاده می شود و یکی از بهترین و سریعترین درمان های موجود برای افسردگی است.

کاربرد های دیگر شوک مغزی عبارتند از درمان بیماری شیدایی و یا اختلالات همراه با جنون.

شوک مغزی باعث تغییرات مواد شیمیایی مغز می شود که منجر به از بین رفتن علایم افسردگی می شود.

هرچند هنوز دانشمندان متوجه چگونگی تاثیر الکتروشوک مغزی نشده اند، اما به اثرات مثبت این درمان روی سلول ها و مولکول های مغز مبتلایان به افسردگی پی برده اند.

تحقیقات نشان داده اند که این نوع درمان ( شوک درمانی ) بسیار خوب عمل می کند. بیش از ۷۰ درصد بیماران افسرده ای که با این روش درمان می شوند پاسخ مطلوبی به این روش درمانی می دهند.

بنابراین الکتروشوک مغزی مؤثرترین روش درمانی افسردگی شدید است.

قبل از شروع الکتروشوک، پزشک، شما را کاملا از نظر جسمی ارزیابی می کند تا مطمئن شود شوک درمانی برای شما بی خطر است.

شوک درمانی

آیا شوک درمانی خطراتی هم دارد؟

البته که کلیه درمان های تهاجمی پزشکی با خطراتی همراه خواهد بود ولی با بررسی سوابق پزشکی بیمار و انجام آزمایشات مختلف سعی میگردد تا هیچگونه خطری بیمار را تهدید نکند.

آیا شوک درمانی عوارضی هم دارد؟

بیمار پس از انجام شوک و بر اساس مدتی که شوک دریافت میکند شاید دچار سردرد و سفتی عضلات گردد که این عوارض کوتاه بوده و برطرف می گردد

فراموشی برخی از اتفاقات می تواند بطور دائم یا موقت بعنوان عوارض شوک درمانی مطرح باشد

چون بیمار برای شوک درمانی تحت بیهوشی عمومی قرار می گیرد بنابراین شاید عوارض دیگر ناشی از بیهوشی عمومی که برای تمام بیماران متصور است نیز رخ دهد.

از شما دعوت میکنیم مطلب تقسیم بندی بیماری های اعصاب و روان  را نیز بخوانید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.