اختلال شخصیت پارانوئید (PPD) : اختلالی از مجموعه اختلالهای شخصیتی است که در گروه A قرار دارند ، افراد این گروه معمولا به داشتن افکار و رفتارهای عجیب و نامتعارف مشهورند. افراد مبتلا به پارانویا، سوءظن شدید دارند و با وجود اینکه دلیل خاصی ندارند، نمیتوانند به کسی اعتماد کنند و دائم به دیگران مشکوک هستند ، این افراد معمولا نظرات و رفتار بیضرر دیگران را بدخواهانه تصور میکنند.
اختلال پارانوئید از اوایل بزرگسالی، خود را نشان میدهد و فرد مبتلا دائم به دیگران شک دارد و فکر میکند همه مردم قصد آزار و اذیت او را دارند ، آنها نمیتوانند احساسات منفی خود نسبت به دیگران را و اینکه از واقعیت دور شدهاند، بهدرستی درک کنند ، افراد مبتلا به پارانوئید، همیشه در حالت تدافعی قرار دارند و بر این باورند که دیگران دائما قصد تحقیر یا تهدید آنها را دارند.
این افکار بیپایه و اساس آنها و عادتهای سرزنش کردن دیگران و بیاعتمادیشان به مردم، باعث میشود توانایی برقراری ارتباط صمیمانه با دیگران را ازدست بدهند.
درمان بیماری چگونه است
معالجات مربوط به اختلال شخصیت پارانوئید میتواند در کنترل سوءظن افراد مبتلا بسیار مؤثر باشد ، اما این کار بسیار سخت است. زیرا ممکن است بیمار نسبت به خود پزشک هم شک و تردید داشته باشد. چنانچه این اختلال، بدون درمان باقی بماند، مزمن میشود. تجویز دارو و روان درمانی، روشهای مؤثری برای تخفیف علائم اختلال شخصیت پارانوئید هستند.
تجویز دارو : بهطور کلی استفاده از دارو در درمان اختلال شخصیت پارانوئید توصیه نمیشود. زیرا دارو میتواند احساس شک و بدگمانی را در فرد افزایش داده و در نهایت منجر به ترک درمان توسط بیمار شود.بااینحال، در برخورد با شرایط خاصی از این اختلال، مانند اضطراب شدید یا توهم که زندگی عادی فرد را بههم میریزد، مصرف دارو توصیه میشود.
داروهای ضد اضطراب ، برای افرادی که به اضطراب یا پریشانی شدید مبتلا هستند، مناسب است.اگر بیمار دچار اضطراب یا توهمات شدید است و احتمال دارد به خود یا دیگران صدمه بزند، داروهای ضد روان پریشی برای او تجویز میشود.دوره مصرف این داروها که برای شرایط خاص بیمار تجویز میشود، باید کوتاه باشد.
روان درمانی : روان درمانی، مؤثرترین روش درمانی اختلال شخصیت پارانوئید است ، افراد مبتلا به این اختلال اغلب مشکلات عمیقی در عملکرد و روابط بین فردی دارند و به این دلیل باید درمان آنها جدی گرفته شود.
ارتباط قوی بین درمانگر و بیمار، میتواند بسیار مؤثر باشد ، بااینحال، وجود چنین ارتباطی بهدلیل بدبینیهای شدید بیمار، بهسختی شکل میگیرد و اغلب قبل از اینکه رابطه خوبی بین آنها شکل بگیرد، همهچیز تمام شده و درمان نیمهکاره میماند.
همچنین ایجاد اعتماد بین بیمار و درمانگر، توجه و دقت خاصی میطلبد و حتی حفظ همان مقدار اعتماد به دست آمده نیز کار پیچیده و سختی است ، بیشتر مبتلایان به اختلال پارانوئید، این اختلال را تا پایان عمر با خود داشته و به درمان مادامالعمر نیاز دارند.
4 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
عالی بود دمتون گرم
شوک الکتریکی روش تاثیر داره؟
این سوال باید از پزشک بیمارتون بپرسید
چرا فردی که دچارپارانویید حاد هست وقتی حمله عصبی دارد اورژانس نمیاد حتما باید قتل اتفاق بیفته