انتقال تخصصی مبتلایان به مصرف مواد مخدر به مراکز ترک اعتیاد
منظور از مواد مخدر موادی است همچون مواد افیونی، کوکائین، حشیش، محرکهای آمفتامین و روانگردانهای جدید!
بر اساس گزارش دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد تعداد مبتلایان به مصرف مواد مخدر در سراسر جهان بطور نامتناسبی افزایش یافته و متاسفانه کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نبوده است.
این گزارش میافزاید: به علاوه حدود ۱۲ میلیون نفر جزو مصرف کنندگان تزریقی هستند که ۱۴ درصد آنها به ویروس اچ آی وی آلودهاند. به گفته کارشناسان به طور کلی پیامدهای سوء مصرف مواد مخدر برای سلامتی هم چنان با روندی مخرب و ویرانگر ادامه دارد.
یکی از مشکلات بهداشتی، درمان و اجتماعی جهان امروز ما، مصرف مواد مخدر است.
مصرف مواد مخدر، آسیبهای جدی بر کارکردهای جسمانی، اجتماعی و شناختی افراد دارد. تخریب این کارکردها میتواند همراه با آسیب مغزی باشد که به دنبال مصرف مواد ایجاد میشود.
آسیب مغزی همراه با سوء مصرف مزمن مواد مخدر و داروها اهمیت نظری و بالینی اساسی دارد.
وابستگی به مواد مخدر موجب آسیبهایی در عملکرد شناختی مخصوصاً در کارکردهای اجرایی ازجمله کنترل حرکات، انعطافپذیری شناختی، کم شدن حافظه و سخت شدن تصمیمگیری میشود.
انواع مواد مخدر با تاثیرگذاشتن بر عملکرد مغز باعث بروز حالت نشئگی و لذت مقطعی می شوند و به همین دلیل مصرف طولانی مدت آنها باعث بروز مشکلات اساسی در کارکرد مغز و اعصاب میشود.
بسیاری از مواد مخدر مانند قرصهای اکستازی، شیشه کوکائین و غیره تاثیرات مخربی بر مغز گذاشته و میتوانند باعث از دست رفتن حافظه، از دست دادن قدرت تصمیم گیری، و اختلال حواس شوند.